Посланикът на Беларус се срещна с бизнеса от Старозагорско

17:22, 12 дек 16 25 328 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Среща между посланика на Беларус Владимир Воронкович и представители на бизнеса от регион Стара Загора се проведе днес в залата на Търговско-промишлена палата Стара Загора”, съобщи Олег Стоилов, председател на Палатата.

 В нея участваха и търговският представител на страната  Олег Белов​, и Тодор Трифонов, представител на Белоруската ТПП в България.

Срещата се провежда в изпълнение на решенията от шестото заседание на Българо-белоруската междуправителствена комисия за търговско-икономическо и научно-техническо сътрудничество, проведено в началото на юни т.г., на която страните се съгласиха с необходимостта от активизиране на контактите на регионално ниво между България и Беларус, с цел развитието на търговско-икономическите връзки.

На срещата бяха представени експортният и инвестиционният потенциал на Република Беларус, както и възможностите за установяване и развитие на двустранни търговски и кооперационни отношения между фирми от двете страни. Очертаха се сектори на взаимен интерес като туризъм, хранителна промишленост, екологично земеделие, тежки товарни автомобили, машиностроене и др., както и научно, и културно сътрудничество.

Очерта се възможност за организиране на бизнес мисия от представители на старозагорски фирми в Беларус.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама