Над 100 кг пържен шаран изядоха в Калояновец

18:12, 12 дек 16 / Култура 25 332 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С над 100 кг пържен шаран почерпиха гостите на Празника на рибата в старозагорското село Калояновец. Добри Добрев, който е наемател на един от трите рибарника на територията на селото, осигури рибата.

Атрактивна кулинарна изложба бе акцент в програмата на Празника, който се проведе през уикенда за осма поредна година. Оригиналната експозиция от шедьоври на готварското изкуство представи 21 произведения, дело на сръчните самодейки от НЧ „Възраждане 1927“.

Апетитните творби бяха разделени в два раздела – традиционни ястия за Никулден и сътворено от ръцете на калояновки. В центъра на импровизираната изложба, под иконата на Светеца, покровител на моряците, рибарите, търговците и банкерите, важно се бяха наредили два пълнени шарана, а около тях тематична компания им правеха различни ритуални погачи, пълнени чушки, тиквеник, ябълков щрудел, дребни сладки и други ястия. Най-добрите на вкус и най-атрактивни на външен вид експонати бяха отличени, а техните майсторки си тръгнаха с награди.

Заслужени аплодисменти от дошлите да уважат събитието, включено в Културния календар на Община Стара Загора, получиха за своите изпълнения най-малките местни самодейци, които поздравиха присъстващите с музикално-хумористична програма.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама