Раздават над 100 награди в конкурса "Сурва, весела година" в Стара Загора

07:38, 14 дек 16 / Култура 25 634 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 100 награди ще бъдат раздадени на участниците в традиционния общински конкурс за изработване на сурвачка и рисунка на тема "Сурва, весела година" организиран от община Стара Загора и Център за подкрепа за личностно развитие (ЦНКИ).

Регламентът включваше сурвачките да бъдат изработени от естествени материали, да носят българската народна традиция и да отразяват уменията и сръчността на децата, както и познания за обичаите в България.

Рисунките пък трябваше да бъдат във формат 35/50 см, без ограничение в жанра и материалите. Участниците в конкурса бяха в две групи - І гр. І - ІV клас и ІІ група V- VІІІ клас  До крайния срок 12 декември са получени над 100 сурвакници от 16 училища и детски градини и 150 рисунки от над 16 училища, детски градини от нашия град, както и от 140 СУ „Иван Богоров” град София. Награждаването на отличените творби ще се състои утре  от 14.30 часа в залата на ЦНКИ. Компетентното жури в състав - Тошо Стефанов, ръководител на школата по живопис, Слави Славов, ръководител на школата по малка пластика и Юлия Славова, ръководител на школата по приложни изкуства отличи 54 участници в конкурса за сурвачка и 58 в конкурса за рисунка.Наградените ще получат грамота и предметни награди.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама