Фотоизложбата „Дарени“ откриха в Казанлък

07:45, 16 дек 16 / Култура 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Фотоизложба от 34 фотоса на 28 автори - дарители представя Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък.

Внаве черието на Коледа благородният жест да дарят част от творбите си в единствения в страната Музей на фотографията обедини художествени фотографи от България и чужбина.  В експозицията присъства и най-награждаваният в света през 2014 г. фотограф, италианецът Марко Бертолини за художествената поредица фотоси „Хъмбърстоун – призрачният град“. Представената експозиция е с фотоси от всички изложби в музея досега. За младата си възраст, едва година и половина, музеят печели все по-голяма популярност и постепенно се превръща в дом на любителте на художествената фотография у нас, изложбената програма е пълна до януари, 2018 г.

Организаторите припомниха усилията на казанлъшките фотографи цели шест години да реализират своята идея и как след решение на Общински съвет Казанлък, през юни, 2015г. , по време на Празника на розата, Музеят на фотографията и съвременните визуални изкуства отваря врати.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама