Представят две оперети в Стара Загора

13:41, 16 дек 16 / Култура 25 331 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Премиерата на двете едноактни оперети-буфа „Крокфер“ и „Драгунет“ на френския класик Жак Офенбах  ще се състои тази вечер от 19.00 часа на сцената на Драматичния театър „Гео Милев“ в Стара Загора.

Рядко изпълняваните оперетни заглавия „Крокфер“ и „Драгунет“ се представят за първи път в България. Спектаклите се осъществяват от млад, талантлив и ентусиазиран екип, който с голямо вдъхновение и респект към гения на Жак Офенбах, обещава необикновено и вълнуващо преживяване за всички почитатели на красивата френска музика. Режисьор е Славчо Николов, диригент - Пиер Валтер, сценография и костюми – ГЕНДОНИ, пластика – Ромина Славова, участват солистите Милко Михайлов, Александър Баранов-гост, Георги Динев, Нели Нечева, Веселина Андреева-гост, Пламен Асенов, Евгений Арабаджиев, Анита Шишкова-гост, Емилия Джурова, Тереза Бракалова – гост, солисти балет, оркестър на Държавна опера-Стара Загора.

В 19 часа, преди началото на първия спектакъл историкът проф. Божидар Димитров ще направи своеобразно представяне на епохата  и събитията, на фона на които  се развива действието.Той пристига специално за случая и ще говори пред публиката в залата на Драматичен театър " Гео Милев".  Премиерата се посвещава се на 100 години от Първата световна война.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама