Поскъпнаха таксиметровите услуги в Стара Загора

14:11, 17 дек 16 25 546 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 29 ст. е увеличена цената на услугата таксиметров превоз в Стара Загора. Поскъпването е за първоначална такса за повикване. От 0.90 лв. досега, тя скача на 1.19 лева. Новата цена вече фигурира на ценоразписа, поставен на стъклата на автомобилите. Няма промяна в цената за километър пробег - 0.79 лв., както и за минута престой – 0.20 лв.

Таксиметровите шофьори обясняват поскъпването с новия местен данък, който трябва да се плаща от 1 януари догодина. Те припомнят, че цената на услугата не е вдигана от 2008 година. Поне засега нямало намаление на клиентелата.

На свои заседания т.г. Общинският съвет прие 300 лв. данък за таксиметрови услуги. Освен това определи  560 броя таксиметрови автомобили, които да работят на територията на община Стара Загора. Определена бе и минимална цена за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег в размер на 0.70 лв. за дневна и нощна тарифа и максимална цена за таксиметров превоз на пътници за един километър пробег в размер на 0.90 лв. за дневна и нощна тарифа, валидни за територията на община Стара Загора. 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама