Разследват катастрофата с камиона в Казанлък

11:44, 20 дек 16 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Районна прокуратура Казанлък провежда разследване за настъпило пътно-транспортно произшествие на възлово кръстовище в  Казанлък. 

Около 11.25 часа вчера, на кръгово кръстовище в северната част на Казанлък, товарен автомобил  “Мерцедес“, управляван от Д.Г., на 61 г., при нарушение на правила за движение е причинил пътно-транспортно произшествие. Товарният автомобил се е блъснал в жилищна кооперация,  находяща се на бул.“Освобождение“.

При настъпване на произшествието са причинени имуществени щети по товарния автомобил,  по фасадата на кооперацията и по монтирано на нея съоръжение – газово табло, чиято кутия е била леко деформирана. Според правилата за безопасност газоподаването е било спряно незабавно и не е възникнала опасност за гражданите.

Разследването се извършва за причиняване на пътно-транспортно произшествие по непредпазливост, от което са настъпили значителни имуществени вреди - престъпление по чл.343 ал.1 б.“А“ от Наказателния кодекс.

Водачът на автомобила е получил фрактура на шиен прешлен, прегледан е в Спешна помощ в Казанлък и е освободен без опасност за живота. Досъдебното производство е образувано незабавно след инцидента на осн. чл.212 ал.2 от НПК с първо действие по разследването: оглед на местопроизшествието, в който е участвал специалист автоексперт, според който причината за настъпване на произшествието е техническа неизправност на автомобила.

Предстои да бъде назначена автотехническа експертиза, която да даде заключение за причината за настъпване на пътно-транспортното произшествие, медицинска експертиза за характера на причиненото телесно увреждане, да се разпитат свидетели, да се съберат писмени доказателства и др. В хода на разследването при анализа на събраните доказателства ще се конкретизира механизма на пътно-транспортното произшествие и нарушените правила за движение. Активните действия по събиране на доказателства продължават. Срокът за разследване е двумесечен.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама