Задържаха радневци за дрога

13:42, 20 дек 16 25 1174 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Петима мъже от Раднево са били задържани за притежание на наркотици, съобщиха от полицията.

На 15 декември служители на Районното полицейско управление в Раднево, и на ОДМВР Стара Загора, със съдействието на полицаи от Нова Загора и Елхово, са провели специализирана полицейска операция за противодействия на производството и разпространението на наркотични вещества на територията на община Раднево и Област Стара Загора.

В хода на операцията са извършени множество процесуално-следствени действия – разпити на свидетели; лични обиски на лица; претърсвания и изземвания на 7 адреса, намиращи се в Раднево, село Пет могили и село Раздел, община Елхово. Намерени са и са иззети общо 4,26 кг марихуана и 13,72 г синтетичен наркотик – метамфетамин, както и множество други вещи и предмети, съотносими към извършвана престъпна дейност по производство и разпространение на наркотични вещества.

В къща в село Раздел, обособена като лаборатория за производство на наркотици, са намерени и иззети множество съдове - колби, пипети, термометър, хладник и различни и химически вещества - прекурсори за производство на синтетични наркотични вещества - червен фосфор, йод на кристали, солна киселина, сярна киселина, азотна киселина, толуол и др., както и 2 съда, съдържащи сухо, жълтеникаво вещество, което е в процес на изследване.

Като съпричастни към извършваната престъпна дейност са задържани Р. В. на  39 г., криминално проявен и осъждан, Г. П., на 37 г., криминално проявен осъждан, Б. П., на 33 г., П. П., на 36 г., и С. С., на 26 г., без регистрирани до момента криминални прояви, всички от Раднево.

На 18 декември Окръжен съд Стара Загора е наложил постоянна мярка задържане под стража за Г. П., П. П. и С. С., на Р. В. e наложена мярка за неотклонение “парична гаранция” в размер на 5000 лв., а на Б.П, мярка за неотклонение “домашен арест”.

Образувано е досъдебно производство, работата по доказване на престъпната дейност на лицата продължава под ръководството на Окръжна прокуратура Стара Загора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама