Мирела Демирева стана и Спортист №1 на Стара Загора за 2016 година

11:36, 22 дек 16 / Спорт 25 347 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Очаквано и заслужено състезателката на Спортен клуб по лека атлетика „Берое” Мирела Демирева бе избрана за Спортист №1 на Стара Загора за 2016 г.

Олимпийската ни вицешампионка в скока на височина от игрите в Рио преди ден бе определена и за "Спортист на годината" на България. „Това се случва за първи път в спортната ни история, заяви снощи, по време на стилната церемония за награждаването на десетте най-добри спортисти, в залата на Градската художествена галерия, ресорният зам.-кмет Красимира Чахова. Тя награди с плакет и чек за 1000 лв. именитата ни лекоатлетка и я дари със сурвакница, изработена от първокласника Николай Динев от основно училище  „М. Станев“.

За Най-перспективен състезател за 2016 г. бе определен  Жоро Желязков от Спортен клуб  по борба „Берое“ , завоювал първо място на републиканско и десето място на Световно първенство за кадети.

Награди получиха и параолимпийците Иванка Колева, класирала се на шесто място в дисциплината тласкане на гюлле и на десето в мятането на диск на параолимпийските игри по лека атлетика в Рио де Жанейро и Ангелина Кръстева, носител на два златни медала от Световното първенство по канадска борба за хора с увреждания. Като председател на Териториалната асоциация на сляпо-глухите и на Обединения спортен клуб „Августа“, Ангелина Кръстева получи обещаната от кмета Живко Тодоров, през октомври т.г., специална маса за тренировки по канадска борба. В категория „Ветерани“ наградата за Стоян Стоянов от СК „Берое“, с пето място на Световно първенство по борба за ветерани във Варшава, връчи зам.-кметът Иванка Сотирова. В категория „Спортен дух и дълголетие“ бяха отличени дамите от спортен клуб „Здраве и активно дълголетие“, в който членуват повече от 50 жени на възраст над 70 години. Те провеждат ежедневните си занимания на открито в парк „Аязмото“, под ръководството на сенсей Асен Асенов. Секретарят на Община Стара Загора Делян Иванов наградѝ „За принос за развитието на ученическия спорт”  учителите:  Слави Тотев от Търговската гимназия и Алекси Алексиев  от  СУ „Железник“ за постижения на техните възпитаници. Председателят на постоянната комисия по „Спорт и младежки дейности“ към Общински съвет Стара Загора Николай Диков връчи плакети от кмета на Стара Загора на спортисти и треньори, навършили кръгли годишнини.  Лекоатлетката Донка Гургуриева – 80 г., Пенка Костин – 80 г. батут и легендарния футболист Петко Петков, който навърши 70 години. Плакет за пробив в спорта получи и Кристиян Христов, който се занимава професионално с картинг само от една година, а вече има спечелени челни класирания. В категория „Отбор на годината“ наградата отиде при отбора на Баскетболен клуб „Берое”, с треньор Любомир Минчев. За „Треньор на годината“ отличието грабна Диян Динчев от СК по борба „Берое“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама