Прибраха в ареста крадец от домове в Стара Загора

17:15, 23 дек 16 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Постоянна мярка „задържане под стража” определи Старозагорският районен съд за 24-годишен мъж, обявен за общодържавно издирване за кражби от частни домове. 

Районна прокуратура Стара Загора  привлече като обвиняем Асен В., на 24 г., затова, че при условията на продължавано престъпление в немаловажен случай, след предварителен сговор с още три лица, чрез разрушаване на прегради, използване на техническо средство и моторно превозно средство, отнел чужди движими вещи от владението на собствениците, без тяхно съгласие, като деянието е извършено повторно.

Установено е, че обвиняемият  Асен В.  през периода 11-19.03.2012 г., заедно с трима  съучастници, използвайки взлом и техническо средство – лост е проникнал в четири жилища на територията на  Стара Загора, откъдето четиримата отнели бяла и черна техника - перални, телевизори, микровълнови печки , компютри и др. Отнетите вещи извършителите превозвали с таксиметров автомобил, продавали ги и изразходвали получените пари за лични нужди. След извършване на престъплението Асен В. напуснал пределите на Република България и се укрил от наказателно преследване, като работил в Италия и други държави. Наказателното производство спрямо другите трима извършители е приключило с осъдителни присъди. Асен В. бил обявен за общодържавно издирване. На 13.12.2016 г. е бил установен, задържан и привлечен като обвиняем.

Асен В. е двукратно осъждан за кражби. Деянието по настоящото дело е извършено в изпитателния срок по предходните му осъждания. Взетата спрямо Асен В. мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд Стара Загора.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама