Над 198 млн. лв. данъци събраха в Стара Загора

12:51, 28 дек 16 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Офисът на Националната агенция за приходите в Стара Загора преизпълни годишната рамка на приходите. Събрани са с 10 млн. лева повече от заложените, а общата сума е над 198 млн. лв.

По сметките на Старозагорския офис са постъпили 86 млн. лв. от ДДС – с 9 млн. лв. повече от предвиденото за 2016 г.

Приходите от осигурителни вноски (социални и здравни) в НАП достигат 7,3 млрд. лв. Увеличението тук е с над 500 млн. лв. спрямо предходната година. Над 105 млн. лв. са от повишение в постъпленията от здравноосигурителни вноски. Приходите към бюджета от социални и здравни осигуровки от офиса в Стара Загора са над 180 млн. лв.

Според данъчните 2016 г. е годината с най-успешни резултати в Национална агенция за приходите и е категоричен успех на ниво резултати и като най-удовлетворяваща на ниво доверие от гражданите.

По предварителни данни до края на 2016 г. НАП ще събере общо 17,6 млрд. лв. приходи от данъци и осигурителни вноски. Резултатите представляват 1,9 млрд. лв. повече събрани приходи, спрямо 2015 г. Това са общо над 3,5 млрд. лв. ръст спрямо 2014 г. или над 25 % повече приходи. Подобен резултат не е постиган в историята на НАП.

 

Национална агенция за приходите е институцията, получила най-високо доверие от гражданите сред всички публични институции в България. Социологичекото проучване на Българска стопанска камара отчита, че НАП е институцията с най-голямо доверие на гражданите. 51 % от анкетираните са отговорили положително на въпроса как оценяват дейността на институциите в България и са дали доверието си на данъчната администрация.  Следващите институции в класацията са с 20 % по-ниски резултати. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама