Отмениха изисквания от общинска наредба в Казанлък

07:45, 30 дек 16 25 525 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По протест на Районна прокуратура в Казанлък са отменени разпоредби от Наредба за рекламната и информационна дейност на територията на Община Казанлък.

В изпълнение на правомощията си за местно самоуправление Общински съвет Казанлък е приел Наредба за рекламната и информационна дейност на територията на Община Казанлък. С протест на Районна прокуратура – Казанлък са оспорени  разпоредби на Наредбата, с които са въведени ограничения в издаването на разрешение и реда за поставяне на рекламни, информационни и монументално – декоративни елементи върху недвижими имоти на територията на Общината, които разпоредби противоречат на нормативен акт с по-висока степен. Двата протестирани от Районна прокуратура – Казанлък текста са в противоречие с Закона за ограничаване на административното регулиране и административния контрол върху стопанската дейност, като предвидените в тях изисквания към гражданите създават ограничения и се въвеждат тежести при административното регулиране.

С Решение на Административен съд Стара Загора, по протеста на Районна прокуратура - Казанлък бяха отменени разпоредби от Наредбата, регламентиращи по незаконосъобразен начин рекламната и информационна дейност. Съдът е счел, че протестираните разпоредби са приети в противоречие с материалния закон и за това ги е отменил като незаконосъобразни.

Решението подлежи на обжалване и протестиране пред Върховния административен съд.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама