Виенски бал по Парижки представят в Стара Загора

17:10, 30 дек 16 / Култура 25 779 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Новогодишен концерт-спектакъл Виенски бал по Парижки представя Държавна опера Стара Загора. Как двете суперпривлекателни дестинации Виена и Париж могат да се пресекат в една вечер, ще стане ясно днес  от 19.00 часа.

Празничното музикално въведение ще започне още от входа на Операта - зрителите ще бъдат посрещнати във фоайето с чаша шампанско и с изпълнения на квартет Арс Нова, и хора на Държавна опера Стара Загора с хормайстор Младен Станев.

В 19.30 часа е началото на празничния концерт-спектакъл с шеговитото заглавие Виенски бал по Парижки с участието на солистите, балета и оркестъра на Операта. На диригентския пулт ще се редуват Кринчев и Мауро Фабри от Италия.

В празничната вечер ще прозвучат искрящи арии и дуети от любими опери и оперети от Гаетано Доницети, Камий Сен-Санс, Гуно, Йохан Щраус, Франц Лехар, и Жак Офенбах. Зрителите ще могат да се почувстват като на бал - с очарованието на Валса на цветята от „Лешникотрошачката" на Чайковски, Кан-кан от Офенбах и „Радецки марш" на Щраус в изпълнение на солистите и кордебалета. Блестящите оперни изпълнители Елена Баръмова, Мирела Александрова-гост, Офелия Христова, Михаела Берова, Николай Моцов, Милко Михайлов, Пламен Кумпиков, Ивайло Джуров ще зарадват почитателите на красивата музика с богата програма от избрани арии и дуети от оперите „Фауст", „Дон Паскуале", „Фаворитката", „Самсон и Далила", оперетите „Прилепът", „Веселата вдовица", „Страната на усмивките", както и с италиански канцонети и руски песни. Ще прозвучи още Фантазия от „Виенски карнавал" и увертюра към оперетата „Прилепът" на Щраус в изпълнение на Оркестъра на Държавна операСтара Загора.

След края на празничния концерт  ще бъде разиграна последната за 2016 година томбола с номерата на закупените билети и ще бъде обявен печелившия номер на зрителя, който ще получи своя новогодишен ваучер-подарък Уикенд за двама в хотел „Армира".

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама