Сняг и ураганен вятър по пътищата в Старозагорско

07:55, 31 дек 16 25 428 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Ураганен вятър и силен снеговалеж затрудняват движението по пътищата в Старозагорска област”,  съобщи Илия Златев, началник на Областно пътно управление Стара Загора.

В прохода Шипка вали сняг и има силен вятър, машините обаче работят непрекъснато и движението се осъществява при зимни условия. Проходът на Републиката също е отворен за движение, но и там има силен вятър и сняг.

Най-сероизно е положението по пътя Шипка – Крън и Шипка-Дунавци. Там видимостта е нулева, има буря и пътуването е невъзможно. В момента няма автомобил, полицейски патрули дежурят на пътя и ако се наложи ще връщат колите.

Заради бурята е непроходим и пътят Мъглиж-Ветрен. Ако тя продължи, той ще бъде затворен и ще се използува алтернативен маршрут.

„Надяваме се до обяд бурята да утихне, но имаме пълна готовност да окажем съдействие на закъсали автомобили”,  обясни Илия Златев.

На автомагистрала „Тракия” при пътен възел Чирпан и пътен възел Свобода вали силен сняг. Машините непрекъснато обработват пътните платна и движението е при зимни условия.

„Не тръгвайте на път, ако не се налага, ако пък решите да пътувате, карайте внимателно и се съобразявайте с пътните условия”,  апелира Илия Златев.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама