Топъл обяд за 400 нуждаещи се осигуряват в Мъглиж

11:03, 01 яну 17 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 400 социално слаби жители на община Мъглиж ще получават топъл обяд. До дни кметът на Общината ще подпише Анекс към договора по проект „Осигуряване на топъл обяд”, с който ще се включат още 370 потребители от целевите групи.

   През целия период на проекта ще се предоставя топъл обяд, състоящ се от супа, основно ястие и хляб (десерт при реализирани икономии). Община Мъглиж е отговорна за приготвяне на топлия обяд, с който ще се предостави разнообразно седмично меню и балансирано хранене на целевите групи, при спазване на изискванията за безопасност на храните и националните стандарти и норми за хранене, както и изискванията на Българския държавен стандарт.

През ноември м.г. кметът подписа договор за стартиране на проект „Осигуряване на топъл обяд”, чрез процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ BG05FMOP001-3.002.  Целта е намаляване на бедността, чрез осигуряване на обяд на лица, живеещи във висока степен на бедност и социална изолация. Предвиденият срок за изпълнението на проекта е от 01.11.2016 г. до 30.04.2017 г. включително за 30 потребители.

  Основна целева група са лица и семейства на месечно социално подпомагане, лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях, самотно живеещи лица и семейства, които не могат да се издържат чрез имуществото или труда си и получават пенсии в минимални размери, скитащи и бездомни деца и лица.

  

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама