В ремонт на инфраструктура инвестират в Казанлък

08:02, 02 яну 17 25 368 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Инвестиционната програма на Община Казанлък за 2017 г. ще заложи на ремонт на тротоари, улично осветление, междублокови пространства и улици, стана ясно на общественото обсъждане на бюджета. За асфалтиране на улици са предвидени 1. 89 млн. лв.

В жк“Изток“ ще бъдат обновени 4 улици и 2 междублокови пространства по Програмата, плюс други обекти, които не са предвидени по проекта: ул.„Маня и Матей Икономови“ и предблоковите алеи на блоковете 14, 33 и 35.

В жк“Христо Ботев“ се предвижда асфалтиране на ул.„Родопи“, южно от ул.“Хан Аспарух“, части от пресечните улици“Орлик“ и “Драва“, ул.“Цар Освободител“, в частта й в индустриалната зона. Допълнително ще бъде изградено разширение на канализацията в участък от квартала.

В северната част на града ще се реновират улиците „Панайот Хитов“, “Хемус“  и последния, финален участък от ул.“Стефан Караджа“.

След като през предходните години усилията на Общинска администрация бяха главно насочени за подобряване на състоянието на обходни маршрути и главни улици в града, през тази година ще има възможност да се навлезе в кварталните улици и междублоковите пространства. Само за населените места са предвидени 700 000 лв. за ремонт на улици, по предложение на кметовете по места.

За ремонтиране на пътищата между град Казанлък и населените места през следващата година са заделени  200 000 лв., а за цялостно ремонтиране на тротоари и бордюри  100 000 лв.

Предвидени са 100 000лв. за подмяната на осветителни тела с LED осветление, което ще подобри осветеността и икономичността на потреблението.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама