Задържаха сериен крадец в Казанлък

17:27, 03 яну 17 25 421 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По искане на Районна прокуратура Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо  56-годишния Георги Г., съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив.

Той е привлечен като обвиняем за това, че чрез използване на взломен способ е отнел чужди движими вещи - престъпление по чл.196 ал.1 т.2 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 26 декември 2016 г., в тъмната част на денонощието, в Казанлък, обвиняемият Георги Г. разбил с камък стъклото на задната дясна врата на лек автомобил, като причинил щета по автомобила на стойност от около 300 лева и е отнел движими вещи – части на озвучителна техника стойност 400 лева. Отнетите вещи обвиняемият продал.

Установено е, че Георги Г. е съпричастен към извършването на поредица от взломни кражби от автомобили и къщи в периода след 20 декември 2016 г. По тези престъпления предстои събирането на доказателства и установяване вината му.

Георги Г. е многократно осъждан за престъпления против собствеността и  настоящото престъпление е извършено при опасен рецидив.

Под ръководството на Районна прокуратура Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е оценителна експертиза и др.

Определението на Районен съд Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд Стара Загора.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама