Оставиха в ареста мъж вдигнал брадва срещу полицай в Елхово

13:36, 05 яну 17 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Казанлъшкият районен съд постанови постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 23 годишен мъж за хулигански действия, съпроводени със съпротива срещу полицейски служител.

Районна прокуратура Казанлък привлече като обвиняем Велчо Р., на 23 г., за това, че извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред, изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу орган на властта - престъпление по чл.325  ал.4 от Наказателния кодекс.

До момента е установено, че на 2 срещу 3 януари 2017 г., в тъмната част на денонощието, в с.Елхово, общинаНиколаево, възникнал битов конфликт между  Велчо Р. и негови съседи. След получен сигнал в дежурната част на полицейския участък на място пристигнали полицейски служители, които разпоредили на Велчо да преустанови агресивното си поведение и отправянето на обиди и заплахи. Обвиняемият започнал да отправя нецензурни изрази и към полицаите, като в един момент взел брадва и въпреки разпореждане да я остави, замахнал с нея към единия служител на МВР. Полицаят успял навреме да се измести, което предотвратило удар и нараняване.

Обвиняемият е многократно осъждан за престъпления против собствеността, транспорта, както и за незаконно съжителстване на съпружески начала с ненавършило 16 - годишна възраст момиче. Настоящото му престъпление е извършено при условията на опасен рецидив.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства и др.

Определението на Районен съд Казанлък подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Стара Загора.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама