И в Казанлък се готвят за лошото време

15:22, 05 яну 17 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Допълнителна координация и организация за обмяна на информацията, действията и допълнителните мерки за очакваните тежки зимни условия бяха обсъдени днес на заседание на Общинския кризисен щаб в Казанлък.

В срещата участваха представители на ръководствата на Общината, Районното управление „Полиция“, сектор „Охранителна полиция”, РД ПБЗН и регионалното горско, „Югоизточно държавно предприятие“ ДП – Сливен, Общинското звено „Сигурност“ и кметовете на населените места в община Казанлък.

Инж.Иван Кьосев от Районна пътна служба – Казанлък предупреди за вероятността да бъдат затваряни пътища, ако зимната ситуация силно се влоши. Създадена е организация на прохода „Шипка”, в проблемни пътни участъци като пътя Крън – местността „Светицата“ – Шипка - Дунавци, в координация с полицейски постове при силна мъгла да се затваря пътя. „При нулева видимост се създават предпоставки за струпване на коли и от опита си знам, че усилията се насочват вместо към разчистване на пътната настилка към вадене и местене на автомобили. Ето защо имаме готовност за затваряне на пътища“, коментира инж. Кьосев.

Като проблемни селища през годините заради силни снегонавявания и образуване на дълбоки преспи бяха посочени селата Средногорово, Горно и Долно Изворово, Енина, Ясеново, Шейново и Хаджидимитрово.

Заради многото нови туристически обекти, кметът Галина Стоянова поиска пълна актуализация на списъците с хижарски и хотелски бази в района на Бузлуджа и Шипка, за да не бъде пропуснат никой при прозвъняване с предупреждение туристите да използват деня да се придвижат надолу, защото има вероятност да се наложи да останат по местата си до началото на идната седмица заради очаквания студен фронт.

Инж.Никола Чалъков, директор на Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“ апелира към управите на банки, хотели, магазини и обществени заведения в град Казанлък да имат грижа за почистване на тротоарните площи пред сградите. Той увери, че са осигурени достатъчно количества пясък и луга за опесъчаване, машините са в готовност да разчистват основните улици с приоритет пред останалите.

При нужда, казанлъчани могат да сигнализират по всяко време на денонощието на Дежурен в общински съвет – Казанлък: 0431 – 98 357 или 0887 30 17 49.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама