80% от улиците в Стара Загора са почистени

10:17, 06 яну 17 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Снежната обстановка в Стара Загора е овладяна. Екипите на Общинските служби, полицията и пожарната работят съвместно по отстраняване на затрудненията, причинени от падналия снощи сняг, съобщиха от Общината. Снежната покривка е от 10-12 см, но силният вятър влошава ситуацията. В града основните улици са почистени на 80 %, започва почистването и на по-малките улички.

Заради снеговявания на места до метър е затворен за движение пътят Оряховица – Дълбоки – Братя Кунчеви. Там са изтеглени закъсали градски автобус и лек автомобил. Верижен грейдер работи по разбиване на преспите, съобщи Валери Иванов, началник отдел „Опазване на обществения ред“.

Пътищата в района на Старозагорските минерални бани са добре опесъчени и движението се извършва нормално. Навсякъде е необходимо водачите да се движат с повишено внимание и ниска скорост.

Без електрозахранване са селата Казанка,  Остра могила, Дълбоки, Хрищени, Маджерито и Коларово.

Четири светофарни уредби на бул. „П. Евтмиий“ и в западния край на бул. „Цар Симеон Велики“ – на изхода от града са паднали от вятъра. „Те са дублиращи и не затрудняват организацията на движението”, уточни Росица Копривчина, директор на общинската дирекция „Транспорт, екология и чистота“.

Градските автобуси се движат нормално, с изключение на направлението до Телевизонната кула и Люляк, където пътят все още се почиства.

На горещия телефон на общината от 6 часа насам са постъпили множество сигнали за паднали дървета и клони , включително върху кабели на осветлението и тролейбусната мрежа, съобщи Александър Чалъков, началник звено „Градска мобилност“ .

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама