В Старозагорско без ток са 14 населени места

11:23, 06 яну 17 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Без ток в област Стара Загора са: град  Гурково, част от град Николаево и селата  Паничерево, Конаре. В община Раднево – Баздуганово, Гипсово и Диня. В община Стара Загора – Оряховица, Дълбоки, Руманя, Хрищени. В община Мъглиж Ягода, Тулово и Юлиево. Това съобщиха от Областния кризисен щаб.

През нощта е имало проблем на помпената станция на с. Ягода, но той е отстранен и в момента няма опасност от спиране на водата в Стара Загора.

Най-много сняг през нощта е навалял в община Гурково. Там снежната покривка е 15 см. Средно в Старозагорска област дебелината на снежната покривка е 10 см.

На проходите Шипка и Хаинбоаз вали сняг. На Шипка е минус 7 градуса. Пътните настилки са обработени. Пропускат се само леки автомобили. На практика всички пътища към прохода Шипка, от страната в Старозагорска област, в момента са затворени.

Магистралите „Тракия” и „Марица” са мокри, но обработени и проходими.

Заради силни снегонавявания и нулева видимост са затворени пътищата Мъглиж-Николаево, Крън-Шипка, Дунавци-Шейново-Шипка, отсечката от надлеза на с. Тулово до надлеза на отбивката за Мъглиж.

От областния щаб уточняват, че обстановката е сложна и се променя динамично.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама