В Стара Загора отбелязаха 169 години от рождението на Христо Ботев

14:52, 06 яну 17 25 311 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С общоградски тържествен ритуал, днес бе отбелязана 169-тата година от рождението на поета-революционер Христо Ботев с полагане на венци и цветя пред паметниците на Ботев и Хаджи Димитър, в парк „Митрополит Методий Кусев".

„На този ден, на това място се събираме за пореден път. Събира ни духът на Ботев! Неговата непримиримост към робството, неговата жажда за Свобода, неговата любов към Родината. Неговият светъл пример трябва да остане в нас!“, каза зам.-кметът Иванка Сотирова. „Успяхме да преодолеем кризата, която щеше да настъпи с отпадането на произведенията на Ботев от учебниците по български език и литература. Примерът за бъдните поколения трябва да стои тук, както самият Ботев е написал – „той не умира!“. Поклон пред паметта на поета и революционер!“, допълни Сотирова.

Под звуците на Военния духов оркестър, в тържествения общоградски ритуал се включиха още председателят на Общинския съвет Емил Христов и общински съветници, областният управител Георги Ранов и заместникът му Димитър Драчев, почетен караул на Втора механизирана бригада,  представители на Старозагорския военен гарнизон,  на обществени организации, политически партии и граждани.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама