Отложиха делото за убийството на старозагорка в Англия

14:04, 09 яну 17 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Делото за убийството на старозагорката Гергана Проданова е отложено за 18 април, съобщава exeterexpressandecho.co.uk.  Обвиняем по него е 42-годишният старозагорец  Костадин Костов, който живеел на семейни начала с Гергана. Той бе задържан на 13 август м.г., след изчезването на българката.

Костов ще се яви чрез видеовръзка пред Кралския съд  в Бристол. Причината за отлагането на делото е, че от полицията още не са завършили разследването. На 15 август  той се яви пред съда в Ексетър. Пред съдиите  казал, че е невинен, но му е отказано пускане под гаранция. Тъй като обвинението в убийство е сериозно престъпление, за да бъде разгледано в местния съд, делото е изпратено в Кралския съд в Бристол. 

Тялото на Гергана Проданова бе намерено на 16 август м.г. при претърсване на района около жп линиите в града . Полицаи и съдебни медици са го открили в запустяло място. След ДНК тестове бе установено, че то е на старозагорката. 38-годишната старозагорка бе обявена за издирване на 8-ми август, след като не се е явила на работа в хотел „Свети Давид” в Ексетър. Тя е видяна  за последно на улица в Сидуел, близо до дома си, в 20.18 часа на  4-ти август.

Полиция и граждани търсиха изчезналата на обширни територии в района на Ексетър. Около 30 служители на реда са проверили над  2000 имота. В издирването се включиха полицейски хеликоптер и специално обучени кучета.

При разследването стана ясно, че Гергана живеела на семейни начала с Костадин дълги години. Заради избухливия му нрав и тормоза над нея, жената заминала да работи в английския град Ексетър в края на 2015 г.  Костадин я последвал след няколко месеца. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама