До 480 хил. лв. падна цената на болницата в Радунци

11:06, 10 яну 17 25 1648 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шести по ред търг  за продажбата на белодробната болница в мъглижкото село Радунци, обявява частен съдебен изпълнител.  Началната цена е 480 000 лв.

Оферти за участие в търга ще се приемат от 27 януари до 27 февруари т.г. в канцеларията на Казанлъшкия районен съд. Победителят в търга ще бъде обявен на 28 февруари.

За продажба се предлагат централният корпус на сградата на четири етажа, сутерен със складови помещения, административната част, рехабилитационният център и др. с разгърната застроена площ от 15 220 кв. метра.  Сградата на Специализираната болница за долекуване и продължително лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания и рехабилитация  е обявена за продажба на публичен търг за удовлетворяване вземанията на  „ЕВН България Електроснабдяване” и присъединени взискатели. Дължимите данъци за имота са в размер на 6 221.63 лв.

Специализираната болница в Радунци беше обявена в ликвидация от Министерството на здравеопазването в началото на юни 2015 г., след което бе спряно и електрозахранването, заради неплатени сметки.

На първия търг обявен за 11 август 2015 г. началната тръжна цена е 1,667 млн. лв.  На втория търг цената е коригирана надолу, но отново няма купувач. На третия търг, който изтече на 11 януари м.г.,  цената е 1.2 млн. лева за същите обекти. На четвъртия търг, началната тръжна цена вече е 960 хил. лв. На петия търг цената падна до 600 000 лв., но купувачи отново нямаше.

Сградата на болницата е строена през периода  1938 -1953 година. На четирите етажа са разположени лекарски и административни кабинети, рехабилитационен център, операционни и стационарни зали, санитарни помещения, складове, столова и др.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама