„Берое” отново с победа в Балканската лига

09:07, 11 яну 17 / Спорт 25 326 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Баскетболистите на „Берое” продължиха изключителното си представяне през този сезон. В отложена среща от шестия кръг на Балканската лига „зелено-белите“ се наложиха след продължение с 94:86 над шампиона от последното издание на турнира „Сигал” (Прищина), съобщиха от клуба. Това е втори успех на старозагорци над този съперник през този сезон. Победата пък е пета за „Берое” в група А и тимът вече може да се счита за сигурен участник във втората фаза на турнира. Така „зелено-белите“ повтарят до тук силното си дебютно участие в Балканската лига. През миналия сезон отборът също прескочи първата групова фаза.

Ключова за успеха в студената и мразовита зала в Прищина се оказа втората част. В първите 10 минути старозагорци отстъпиха минимално с 20:23. След това обаче резултатът стана  28:13, а на полувремето 48:36.

След почивката ролите се размениха. Домакините изиграха силна трета четвърт и успяха да стопят аванса на „Берое” и да изравнят при 63:63. Четвъртата част се превърна в игра на нерви. Първоначално напред в резултата излязоха старозагорци. С две последователни тройки обаче домакините не само изравниха резултата, но и поведоха със 75:69.  В инфарктните последни минути играчите на „зелено-белите“ извадиха за пето лично нарушение най-резултатния и опасен играч на домакините Дрилон Хайризи. 30 секунди преди финалната сирена резултата отново бе равен 81:81. В допълнителните пет минути „Берое” поведе още в самото начало на продължението и не изпусна до края шанса да си осигури участие в следващата фаза.

Следващата среща на „Берое” е отново от Балканската лига, но у дома. На 17 януари тимът приема „Теодо” (Тиват).

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама