Номинираха старозагорка за „Пожарникар на годината”

17:22, 13 яну 17 25 542 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За участие в националния заключителен етап на конкурса „Пожарникар на годината” от Стара Загора са номинирани: Адриана Димитрова, Марин Радев и Илия Илиев, съобщиха от ОДМВР Стара Загора.

Младши инспектор Адриана Димитрова участва активно в извършването на тематичните и контролни проверки в „ТЕЦ Марица- изток 2”, както и в подготовка, и обучение на доброволните ядра по цехове и отдели към централата. За периода е извършила общо 1379 контролни и тематични проверки,  като са контролирани общо 887 актове за огневи работи. Редовно участва в обучението и инструктажите на изпълнителите и ръководителите на огневи работи на всички външни фирми участващи в ремонтната дейност в ,,ТЕЦ Марица-изток 2”. Провела е 76  обучения  по противопожарна тематика на изпълнителите и ръководителите на огневи работи - общо на 818 заварчици. За констатирани нарушения на правилата и нормите на пожарна безопасност е съставила 9 административни акта и 11 констативни актове.

Инспектор Марин Радев успешно контролира спазването на противопожарните нормативни изисквания в строежи и в обекти в експлоатация. С мотивацията си за работа е пример за колегите си.Има съществен принос за превантивната дейност на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН) Стара Загора. Успешно работи с деца от местните училища и детски градини. Провежда инструктажи по пожарна безопасност на персонала на детски и учебни заведения и участва в занятия за действие при пожар и евакуация.  Обучава и тренира отбор на МПО „Млад огнеборец”, освен това води СИП „Млад огнеборец” в две училища в община Стара Загора.

Младши инспектор Илия Илиев познава отлично характеристиките на гасителния район. През годината участва в ликвидирането на десетки произшествия. Редица са и инцидентите, при които се налага събиране на свободен от дежурство състав за помощ на колегите си включително от други РСПБЗН. На 02.08.2016 г. възниква пожар в сухи треви и храсти в местност между селата Богомилово и Кирилово. Денят е горещ със силен вятър, който благоприятства бързото развитие на пожара с основно направление към горски насаждения. Служителят е в дома си и забелязвайки сериозната опасност се явява на мястото на пожара, с действията си е помогнал на екипите за по-бързото локализиране на пожара в рамките на 3 часа, в резултат на което са нанесени минимални загуби и са спасени 350 дка гора. Проявил съобразителност за голямата натовареност на състава на РСПБЗН – Стара Загора (ликвидиране на 9 произшествия за деня, включително помощ на други РСПБЗН) и предходните дежурства, проявил е доблест и колегиалност.

Номинациите бяха направени днес по време на областния етап от конкурса  „Пожарникар на годината - 2016” за Стара Загора.

            

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама