Стара Загора се включва в Скаут лигата по волейбол

10:33, 14 яну 17 / Спорт 25 448 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 160 момчета ще участват в регионалното състезание на Скаут лигата по влоейбол, което ще се проведе в Стара Загора от 3 до 5 февруари. Това съобщи Александър  Александров, главен мениджър на корпорация "Развитие", основен спонсор на Лигата.

В общинската зала „Иван Вазов сили ще мерят дванадесет отбора, по шест от зона „Добруджа” и зона „Странджа”. Първият турнир включва отборите на: Арда (Кърджали), Сливен, Средец, Омуртаг, Перун (Варна) и волейболен клуб „Обединена Варна”. Във втория турнир, който ще се провежда по същото време ще участват: волейболни клубове от  Исперих, „Черно море” (Варна), Белослав, „Берое 2016”, Царево, „Дея Волей” (Бургас).

"Скаут лигата е уникална идея за Европа. Тя се провежда с участието на Българската федерация по волейбол и корпорация "Развитие". Обхваща всички 72 клуба в страната и е скрининг за нови надежди във волейбола”, каза Александър Александров. „Това е вторият кръг на Скаут лигата. Ние решихме да разширим нейната географията, защото не бяха попаднали някои големи градове. Стара Загора е моят роден град и за мене беше приоритетно да се играе тук. Ще дадем шанс за изява на 160 момчета,  ще се постарая това да остане и занапред", допълни Александров. Той обеща на състезанията да присъства поне една „звезда” на родния волейбол, която да вдъхвони младите към сериозно спортно развитие.

„Това е втората фаза на Лигата”, обясни Велин Крачанов, ръководител "Спортна дейност" на корпорация „Развитие”. Ще участват  72 отбора- 36 за момичета и 36 за момчета, на възраст между 13 и 14 години. Около 1500 ще влязат в надпреварата. За всички тях е осигурена екипировка от фирмата Joma.  На състезанията ще присъстват и регионалните селекционери, които ще наблюдават младите волейболисти и ще подбират най-качествените от тях, за все по-доброто развитие на волейбола у нас.

Първите три отбора при момичетата и момчетата, заедно с още 6 чуждестранни клуба пък ще участват в международен турнир за купата на „Развитие”, който ще се проведе вероятно през май и ще бъде като завършек на Скаут лигата сезон 2016/2017”.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама