Остава грипната епидемия в Старозагорско

07:37, 17 яну 17 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Грипната епидемия в Старозагорско остава, независимо от намаляване на залояемостта под границата за епидемия, съобщиха от Регионалната здравна инспекция (РЗИ). При регистрирани 399 остри респираторни заболявания (ОРЗ) между 9 и 15 януари на територията на областта, нивото на заболеваемост е 291,65 на 10 000 души.

Не е постъпвала информация за наличие на повече от 30% отсъстващи ученици в нито едно училище в първия ден след ваканцията.

В здравната инспекция е подаден сигнал от родители на деца, учещи в СУ "Железник", за ниски температури в класните стаи. При извършената проверка на място е установено, че сутринта е имало авария в отоплителната система, която впоследствие е отстранена. Часовете са намалени и са включени допълнителни отоплителни уреди. Измерените температури в 14.00 часа са между 15 и 16 градуса. По изискване на Наредба № 6 за микроклимата в помещения тя трябва да бъде между 18 и 22 градуса. Парното в учебното заведение няма да бъде спирано.

Днес сутринта специалисти от РЗИ - Стара Загора отново ще измерят температурите в класните стаи.

Регионалната здравна инспекция в Стара Загора продължава ежедневно да извършва активен надзор над заболеваемостта от грип и остри респираторни заболявания.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама