„Берое” постигна шеста победа в Балканската лига

08:56, 18 яну 17 / Спорт 25 348 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Баскетболният „Берое” записа шеста победа в Балканската лига за този сезон. В мач от група А на турнира „зелено-белите“ се наложиха с 94:72 над  отбора на черногорския „Теодо” (Тиват) пред родна публика.

С успеха старозагорци  продължавата да са без загуба като  домакини, както в срещите от националното първенство, така и в Балканската лига.

До успеха срещу „Теодо” „зелено-белите“ стигнаха след много силни първи 20 минути. Още след първата четвърт те си осигуриха добър аванс след успех с 31:15. Играчите останаха концентрирани и през вторите 10 минути и увеличаха аванса си на впечатляващите 26 точки – 63:37.

След почивката гостите опитаха да изравнят играта и намалят изоставането си. Тимът от Черна гора спечели третата част с минималното 13:12, но разликата остана двуцифрена – 75:50. В последните 10 минути „Теодо” остана без водещия си реализатор в този двубой – Радомир Мароевич, който напусна за пет лични нарушения. Въпреки това в края й гостите успяха да смъкнат разликата до 20 точки. Играчите на „Берое” обаче не допуснаха повече от това и стигнаха до нужния им аванс от повече от 13 точки, който да компенсира поражението с този резултат в Тиват.

Последният двубой на „Берое” в група А на Балканската лига е след седмица отново у дома. Съперник е тимът на КК „Куманово”, който е лидер в класирането. Срещата е на 24 януари от 19.00 часа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама