Депутатът Димитър Танев: ГЕРБ показаха, че нямат воля за спиране на строителството в парк „Бедечка"

14:45, 18 яну 17 / Политика 25 422 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С процедурни хватки и с гласуването в пленарна зала за неподкрепа на разглеждането на предложения мораториум за строителството в парк „Бедечка", мнозинството от народните представители от ГЕРБ не се съобразиха с волята на гражданите и на местната власт и показаха, че нямат воля за спиране на строителството в парк „Бедечка".   Това каза пред журналисти в парламента Димитър Танев, старозагорски народен представител от „Движение България на гражданите" от Реформаторския блок.

„Въпреки че на 12 януари Комисията по регионално развитие и благоустройство, и Комисията по правни въпроси единодушно приеха предложението за налагане на мораториум върху строителството в парк „Бедечка", днес в Народното събрание не беше внесен докладът от Данаил Кирилов, председател на правната комисия, а предложението ни беше отхвърлено с 61 гласа въздържал се (51 от ГЕРБ, 3 от ДПС и др.) и 4 гласа против от ГЕРБ”, коментира Танев.

Той изрази разочарование от позицията в зала на ГЕРБ и коментира, че вижда дългата ръка на икономическите интереси, които очевидно са по-силни от интересите на гражданите, които са ги избрали.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама