Унищожиха 70 000 патици в Старозагорско

16:28, 18 яну 17 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 70 000 патици са унищожени в община Братя Даскалови, заради птичи грип. Това съобщи областният управител Георги Ранов.

От обявяването на епидемия от птичи грип в Старозагорска област на 30 декември 2016 г. досега на територията на областта са открити 14 огнища на заболяването. Всички те са в община Братя Даскалови. Унищожени са около 70 000 птици.

Вече са съставени протоколи за нанесените щети на всяко пострадало селско стопанство в района. До един месец след предаването на протоколите на Министерството на земеделието и храните, стопаните, които са понесли загуби от унищожаването на птици, ще бъдат обезщетени.

Областният управител коментира, че благодарение на бързата намеса на компетентните органи и на адекватните им действия, разпространението на птичия грип извън община Братя Даскалови е било спряно.

„Пътната обстановка в Старозагорска област при зимните условия е спокойна”, каза още Ранов.

За периода от 9 до 17 януари за почистване на снега по пътищата в областта са използвани между 50 и 70 машини, в зависимост от тежестта на метеорологичната обстановка. Снегопочистващата техника е реализирала за този период 577 излизания. Общият брой на машините за Старозагорска област е 118. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама