Започна работа Младежкият общински съвет в Стара Загора

17:37, 18 яну 17 25 406 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тържествена сесия на двадесетия Младежки общински съвет (МОС) се проведе днес в зала „Петко Рачов Славейков”, в община Стара Загора. В началото ръководството на Млада Загора поднесе цветя пред барелефа на Славейков - първият кмет на Стара Загора след Освобождението.

Водачите на петте комисии на МОС, заедно с председателя му Наско Насков и кметът на Млада Загора Иван Желев, проведоха и първа работна среща с председателя на Общинския съвет (ОбС)Емил Христов и ресорния зам.-кмет Иванка Сотирова.

Емил Христов връчи Правилника за дейността на ОбС на новия ръководител на Младежкия общински съвет. Христов пожела на младия си колега още по-интензивна работа, още повече инициативи и идеи, които да осъществяват заедно с Общината и местния парламент. „Нагърбили сте се с отговорността да бъдете младежки лидери – носете я достойно и отговорно. Идвайте и вземайте участие, когато е възможно, в работата на Постоянните комиси към ОбС. Това показва, че вие се интересувате от случващото се в града ни“, каза Емил Христов.

След работната среща се проведе тържествена сесия на МОС, по време на която клетва положиха новият председател Наско Насков и кметът на Млада Загора Иван Желев, както и останалите членове на съвета. Младите хора дадоха ясна заявка да работят в името на града си и да защитават интересите на връстниците си.

„Когато преди 20 години се създаваше инициативата Младежки общински съвет, тя бе първата в България. Това никак не е случайно, защото младите хора усещате пулса на времето много по-лесно, много по-добре. Нашите очаквания към вас са изключително високи. Не се притеснявайте и ни търсете винаги за съвет, за подкрепа. Младежките политики са гаранция за бъдещото развитие на всички ни. Бъдете инициативни, креативни и работете!“, каза по време на тържествената сесия зам.-кметът Иванка Сотирова.

„Като председател на МОС  ще работя в три основни направления - укрепване на организацията и нейните дейности, добиване и развитие на умения в младежката работа, които да бъдат от полза на всички членове на младежкия парламент, както и за подобряване на досегашните ни контакти с други такива подобни структури. Убеден съм, че така ще допринеса за приемственост и генерирне на нови идеи“, категоричен бе новият председател.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама