Параолимпиец стана Спортист №1 на Казанлък

09:18, 19 яну 17 / Спорт 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 

Лекоатлетът Ружди Ружди, паролимпийски  шампион в дисциплината тласкане гюлле с нов световен рекорд от игрите в Рио де Жанейро, стана и спортист №1 на Казанлък за 2016 г.

„За първи път в България параспортисти влизат наравно с другите в спортна класация!“, каза неговият треньор  Радостин Тодоров от Спортен клуб за хора с увреждания „Даниела Тодорова“, Казанлък.

Кметът на общината Галина Стоянова награди Радостин Тодоров, победител в категорията „Треньор на годината“.

В категория „Отбор на 2016“  първото място бе присъдено на футболен клуб „Розова долина“, със старши треньор Александър Георгиев.

За цялостен принос бе отличен Божидар Бояджиев, състезател по свободна борба в категория до 120 кг. Многократен държавен шампион по борба, който през 2005 г. печели пояса на най-престижния турнир по борба в България „Дан Колов“, участник в олимпийските игри в Атина 2004 и Пекин 2008. Европейски шампион за младежи през 1996 г. Бронзов медалист за младежи на световно и европейско първенство през 1998г. Неколкократен европейски шампион в първенствата при полицаите.

За принос в инвестициите в сферата на спорта в град Казанлък  наградата взе Васил Аргиров, председател на Волейболен клуб „Казанлък“.  Вече пет години той влага средства в развитието и успехите на клуба.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама