В 7 пощенски клона се приемат данъчни декларации в Стара Загора

14:26, 19 яну 17 25 615 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Служителите на „Български пощи” предоставят формуляри и приемат данъчни декларации в седем пощенски клона в Стара Загора, съобщиха от местния офис на Националната агенция за приходите (НАП).

В централна поща Стара Загора, в офис Булпост (западно от универсалния магазин), в клоновете в кварталите: „Зора”, „Железник”, „К. Ганчев”, „Три чучура- север” и „Самара”, данъкоплатците могат да подадат своите годишни декларации и да получат входящ номер, без да заплащат пощенски разходи.

Общо 17 са пощенски станции в област Стара Загора, които предоставят формуляри и приемат данъчни декларации за кампания 2017 г. Освен в Стара Загора, в общинските центрове: Казанлък, Чирпан, Гълъбово, Раднево, Павел баня, Мъглиж, Николаево, Гурково, Братя Даскалови и Опан е предоставена възможност на гражданите да входират данъчни декларации на определените за целта места.

От Данъчното напомнят, че при подаване на декларации и документи, гражданите са длъжни да се легитимират с документ за самоличност, независимо от избрания офис на НАП или пощенски клон. Задължително е те да са попълнили телефонен или мобилен номер за контакт и да са подписали подаваните документи.

До 31 март физическите лица, които имат данък за довнасяне, могат да се възползват от пет процентната отстъпка, ако са подали декларацията си по интернет с Е-подпис или ПИК и са платили целия размер на данъка за довнасяне в срок до 2 май 2017 г. Отстъпката е до 1000лв.  Допълнително условие е лицата да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения към момента на подаване на декларацията. Плащането на данъци и осигуровки се извършва само по банков път.

И през тази година, данъчните декларации могат да бъдат подадени и по интернет подписани с електронен подпис, с ПИК, или по куриер с обратна разписка.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама