13 нови автомобила получава полицията в Стара Загора

11:52, 20 яну 17 25 316 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общо 13 нови оборудвани автомобила ще бъдат предоставени на Областната дирекция на МВР в Стара Загора. Те ще са марка „КИА Сийд” , бели на цвят и ще бъдат разпределени в Районните полицейски управление и в секто „Пътна полиция”. Това стана ясно снощи на работно съвещание проведено от министъра на вътрешните работи в оставка Румяна Бъчварова, директора на ГД “Национална полиция“  главен комисар Христо Терзийски с ръководството на ОДВМР  Стара Загора и началниците на районните управления. То е в рамките на обиколката на вътрешния министър в областните дирекции в страната заради провеждането на Националната операция за противодействие на конвенционалната престъпност.

Ще бъдат назначени и 50 служители по охраната, които ще охраняват сградите на МВР. Целта е да се освободят действащите полицаи от тези задължения, за да бъдат по-близо до хората.

 „Целим увеличено и активно полицейско присъствие”,  подчерта министър Бъчварова пред ръководния състав. Всяко районно управление стартира изпълнението на план за действие с началото на специализираната полицейска операция срещу битовата престъпност, заяви директорът на ОДМВР Стара Загора  ст.  комисар Николай Кирков. Той посочи,  че са увеличени  автопатрулите, активно се провеждат и проверки на заложни къщи и оказиони. От началото на операцията са задържани 39 души,  установени са 8 издирвани лица, образувани са 21 досъдебни производства,  и са били проверени 77 заложни къщи и оказиона. Издадени са 275 акта за различни нарушения.  Вътрешният министър се информира и за криминогенната обстановка и характерни престъпления в областта. По думите на старши комисар Кирков, предизвикателство остават телефонните измами – въпреки широката разяснителна кампания, разпространените над 10 хиляди листовки и активното разследване, този вид престъпления продължават да се случват.  По линия на пътната безопасност на територията на областта през 2016 г. има пет загинали по-малко, в сравнение с 2015 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама