Задържаха иманяри от Стара Загора и Раднево със стотици монети

11:31, 21 яну 17 25 500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Четирима мъже са задържани за незаконно притежание на културни ценности, съобщиха от полицията.

На 19 и 20 януари 2017 г. на територията на Стара Загора и Раднево е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпленията с културно-исторически ценности.

Извършени са претърсване и изземване на адреси, обитавани от лицата: З. З., на 39 г., М. Н., на 43 г., А. А., на 24 г., всички от Стара Загора и в дома на Д. Т., на 48 г., от  Раднево.

В апартамент в Стара Загора, обитаван от З. З., са намерени и иззети 1121 старинни монети, старинна гривна от бял метал, 164 бойни патрони различен калибър, два детектора за метал и др. В дома на М. Н. в Стара Загора са намерени и иззети детектор за метал, старинен пръстен, 3 броя старинни монети, остър връх от ковано желязо, старинно кръстче и др. В дома на А. А. в Стара Загора са намерени и иззети 106 броя старинни  монети, детектор за метал и др. В дома на Д. Т. в Раднево са намерени и иззети два детектори за метал, 60 старинни монети, старинен пръстен и множество други старинни предмети.

В хода на операцията са проведени процесуално-следствени действия - претърсване и изземване, и в домовете на Д .И., на 40 г., от Стара Загора, където са намерени и иззети 2 старинни пръстена, старинна обеца и др., и в дома на Т .А., на 34 г., от Раднево, където са намерени и иззети, детектор за метал, малка старинна ваза, 6 броя боеприпаси, 184 старинни монети, 8 старинни метални пръстени, старинна керамична фигура изобразяваща човек, старинен колан, както и други старинни предмети.

В ОДМВР Стара Загора са образувани досъдебни производства за извършени престъпления по чл. 278, ал.6, чл. 277а, ал.7 и чл. 339 от НК. З. З., А. А., М. Н. и Д. Т. са задържани за срок до 24 часа.

Работата по доказване на престъпната дейност на лицата продължава, уточниха от полицията.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама