Община Казанлък получи държавни имоти

16:45, 24 яну 17 25 377 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Областният управител инж. Георги Ранов и кметът на Казанлък Галина Стоянова подписаха днес договор за безвъзмездно прехвърляне на имоти – частна държавна собственост, на Община Казанлък.

Договорът е за поземлен имот с площ от 50 213 кв.м, застроен с 21 сгради с обща площ от 3909 кв.м. Поради отпаднала нужда от ползване от страна на Министерството на отбраната, теренът и селскостопанските постройки се прехвърлят на Община Казанлък.

„Благодаря на областния управител за отговорната и навременна реакция и на Министерския съвет затова, че със своето решение изпълни една необходимост за гражданите на Казанлък”, каза след подписването Стоянова.

На новопридобитите имоти ще се развият животновъдни стопанства за отглеждане на едър рогат добитък.  Фермерите, които ще бъдат преместени там, в момента ползват други терени. Те обаче не са подходящи, създават сериозни екологични проблеми за града и хората и са доста отдалечени от самите пасища. Пастирите и животните пресичат два пътя – общински и републикански, за да стигнат до тях.

Новият терен е точно до пасищата. Стопаните ще имат възможност да приведат постройките в по-добър вид, ще бъде спряно и екологичното замърсяване.

Галина Стоянова заяви, че ще предложи на Общинския съвет на предстоящото си заседание да вземе решение за отдаване на терена за развитие на животновъдни ферми. Ако съветниците гласуват „за”, стопаните ще могат още напролет да се преместят там. Галина Стоянова допълни, че ще предложи имотите да бъдат ползвани от фермерите безвъзмездно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама