Наградиха победителите в конкурса „Високо бесило” в Казанлък

09:34, 19 фев 17 / Култура 25 317 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Победителите в Третия национален конкурс „Високо бесило“ бяха наградени на тържествена церемония в Културно-информациоония център в Казанлък. Конкурсът бе обявен от Общината и Общобългарски комитет „Васил Левски“ – Казанлък, под патронажа на кмета Галина Стоянова.

Председателят на Постоянната комисия по култура към Общински съвет Казанлък Борис Кърчев припомни, че Галина Стоянова е един от първите градоначалници, подписали Моралния кодекс, създаден по съветите на Апостола и поздрави участниците в конкурса за успешното съчетаване на родолюбието с таланта.

Творчеството на деца и юноши от цяла България бе класирано в три категории: „Литературно творчество“ – „Стихотворение“ и „Есе“, „Визуално изкуство“ и „Компютърна рисунка“. В надпреварата за живата памет на младите за Апостола на Свободата чрез изразните средства на изкуството участват ученици от 3 възрастови групи: 1- 4 клас, 5 - 8 клас, 9 - 12 клас от училища, школи и кръжоци от цялата страна.

Със заповед на Галина Стоянова бяха определени комисии от видни интелектуалци в региона, които да разгледат творбите и да отличат най-добрите.

Първото място за стихотворение в раздел „Литературно творчество”  при най-малките бе присъдено на Джазмина Амр от Казанлък, в останалите вързарстови групи спечелиха Виктория Пламенова от Дряново и Татяна  Иванова от Добрич. В категория „Есе” са отличени Касия Илиева от Габрово и Биянка Радева от Петрич. В Раздел „Визуално изкуство” отличените са Дария Терзиева от Стара Загора и Любомир Генков от Карлово. За компютърна рисунка наградата грабна Грациела Иванова от Казанлък.

За приятната атмосфера на церемонията се погрижиха с поетична композиция деца от школата по художествено слово към Народно читалище „Искра – 1860“ в Казанлък и Смесен хор „Петко Стайнов“.

С тържествения финал на младежкия патриотичен конкурс „Високо бесило“, в деня на обесването на Васил Левски преди 144 г., община Казанлък поставя начало на честванията в памет на Апостола.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама