Родители са притеснени от краста в детска градина в село Братя Даскалови

09:22, 20 фев 17 25 459 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Родители се оплакаха, че в детската градина в старозагорското село Братя Даскалови деца са заразени с краста . От заведението казаха, че това е единичен случай . Въпреки това са предприети всички мерки за ограничаване разпространението на заразата, заявиха от детското заведение и общината в селото, предаде кореспондентът на БГНЕС в региона.

Родителите обаче не вярват във версията на властите, и твърдят, че вече има епидемия. "Заразени са няколко деца от детската градина. Един от тях е моят син" каза, Манол Манолов, баща на едно от заразените деца. Съпругата му - Ваня Минчева, е учителка в детската градина на селото, тя твърди, че се опитва да се потули случаят със заразата, за да не удари по авторитета на работещите там. "Тези деца с пъпките продължават да ходят на градина" добави тя.

От своя страна заместник кметът на селото - Галина Радева, заяви, че не отрича за създалата се ситуация и за това са предприети всички мерки за ограничаване на разпространението на заболяването. Предприети са мерки за дезинфекция и изпиране на всички чаршафи и завивки на децата при много висока температура, препоръчани от РЗИ - Стара Загора.

Заради подадения сигнал за наличието на краста днес в градината е свикана родителска среща а да бъдат уведомени всички родители. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама