Показват купата на „Берое” пред фенове в Стара Загора

09:26, 20 фев 17 / Спорт 25 571 Шрифт:
Автор:

Баскетболистите на „Берое”  написаха нова златна страница в историята на мъжкия баскетбол в Стара Загора.  “Зелено-белите“ спечелиха първата си Купа на България. На финала на първенството в Пловдив, пред почти пълна зала „Колодрума“ и пред десетки  свои привърженици, старозагорци  се наложиха със 78:62 над „Лукойл Академик”, съобщиха от ръководството на клуба.

Тимът, воден от Любомир Минчев, надигра убедително съперника. С най-голям принос за успеха на „Берое” е Арън Джоунс с дабъл-дабъл от 19 точки и 17 борби, а Омари Гудул, Шейн Гибсън и Тенчо Тенев допълниха победата с по 11 точки. 

Вълна от поздравления заля социалните мрежи веднага след мача. Хиляди старозагорци изразиха радостта си от успеха. „Все пак мечтите се сбъдват с много труд.  Искрено се радвам. Разбихте статуквото”, пише върл фен на отбора.

Кметът Живко Тодоров също написа на страницата си във Фейсбук: „Браво на „Берое”! Пишем история! На всички, които помагат за каузата, едно голямо Благодаря!”

Спечелената Купа на България ще бъде показана в четвъртък в Стара Загора. Тогава  „зелено-белите“ излизат срещу македонския „Фени” от Кавадарци в среща от втория етап на Балканската лига.

Двубоят е от 18.30 часа в зала ДЗУ , а  преди него на феновете в Стара Загора ще бъде показана и Купата на България. След срещата пък всеки желаещ ще може да се снима с трофея, за когото старозагорци се бориха мъжки.

Мачът е от изключителна важност за „Берое”, тъй като успех в двубоя ще гарантира и на теория директното участие на тима в полуфиналите на турнира. Така старозагорци ще повторят представянето си от миналия сезон, когато отново се класираха на полуфинал.

В събота на „Берое” предстои ново домакинство – този път в Националната баскетболна лига. Съперник е „Черно море” Тича, а двубоят ще е от 18.00 часа в зала ДЗУ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама