Регистрираха листата на ГЕРБ в Стара Загора

17:25, 20 фев 17 25 1249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

„Листата ни е силна, защото Стара Загора ще бъде със силен глас в Парламента. Това, което искаме е старозагорските приоритети да станат приоритети и на Народното събрание. Изпращаме там хора, които ще бъдат близо до жителите на Стара Загора, които ще обръщат внимание на техните проблеми, и които ги познават. Радвам се, че именно Емил Христов, досегашен председател на Общинския съвет, е начело на листата. Познавам неговата работа и знам как всеки ден приема десетки хора в кабинета си и  какво внимание обръща на всяко едно населено място. Вярвам, че със същия ентусиазъм ще направи така, че и законодателството да се променя в нужната посока, а министрите да обръщат по-голямо внимание на Стара Загора“. Това каза Живко Тодоров, областен координатор на ГЕРБ и кмет на Стара Загора, при регистрацията на листата за народни представители от партията за 27-и многомандатен избирателен район.

Емил Христов е водачът на листата на ГЕРБ в Стара Загора. Той е два мандата председател на Общинския съвет в града и общински ръководител на партията. Христов е инженер, завършил Висшето военно училище в Шумен и Военната академия в София. Зам.-председател на УС на Националната асоциация на председателите на общински съвети (НАПОС - РБ). Председател е на Постоянната комисия по регионална политика и местно самоуправление към Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). Владее руски и английски език.

Втори е 43-годишният инженер Борис Кърчев, общински съветник от Казанлък, председател на Комисията по култура, информационни средства и вероизповедания, председател на фондация „Чудомир“ и секретар на Ротари клуб Казанлък. Управител е на „Тракия кабел" ООД  - далекосъобщителен оператор.

На трето място в листата е експертът по национална сигурност и депутат от 43-тото Народно събрание Маноил Манев. Манев бе общински съветник от ГЕРБ, мандат 2011-2015 г., председател на ПК по спорт и младежки дейности, а след това заместник - областен управител. Бил е директор на Колежа по охрана и сигурност „Св. Георги Победоносец” в Стара Загора. Член е на общинското ръководство на ГЕРБ.

Радостин Танев, областен координатор на МГЕРБ Стара Загора, е четвърти. Той е и общински съветник, член на ПК по спорт и младежки дейности и ПК по земеделие, гори и опазване на околната среда. 32-годишният старозагорец е магистър по „Финансов мениджмънт” от Стопанска академия „Д. А. Ценов” в Свищов. От години се занимава с търговска дейност в областта на земеделието.

Йоана Йончева-Фильова е второто казанлъшко лице в листата на партията.  32-годишната дама е на пета позиция. Бакалавър по Бизнес мениджмънт от Бостънски университет и магистър „Инженер-технолог“ от университета „Проф. Асен Златаров" в Бургас. Била е офис мениджър във фирма „Екопак“, ръководител административен отдел във фирма „Екоколект“ и търговски директор на „Рекотуб“ ЕООД.

Шестото място заема Иван Станчев от Чирпан. Той е инженер, завършил е „Изчислителна техника“ в Техническия университет във Варна и „Финанси“ в УНСС - София. От двадесет години работи в сферата на животновъдството и производството на фуражи.

Димитър Димитров от Раднево е седми в кандидат-депутатската листа. Завършил е „Маркетинг и мениджмънт“ в WIFI институт по Маркетинг и мениджмънт във Виена, Австрия, както и „Машиностроене и уредостроене“ в Техническия университет в Габрово. Занимава се търговия на метали, лагери и режещи инструменти.

Росица Копривчина, организационен секретар на Жени ГЕРБ  Стара Загора заема осмото място в листата. Директор е на Дирекция „Транспорт, чистота и екология“ в Общинска администрация. Бакалавър е по “Публична администрация“ и по „Педагогика“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“, Благоевград. Магистър по „Икономика“, специалност “Планиране на регионалното развитие и евроинтеграция“ от Тракийски университет и по „Управление на образованието“ от ЮЗУ „Неофит Рилски“.  

Деветото място заема общинският съветник от Стара Загора Николай Николов. На 31 години, бакалавър по „Счетоводство и контрол“ от УНСС – София, магистър по „Банков мениджмънт“ от Стопанска академия „Д. А. Ценов“, Свищов. Кмет на кметство в село Калитиново, мандат 2011-2015 г.

Юристът от Чирпан Деляна Николова е десета. Завършила е „Право“ в Нов български университет, София. Преминала е обучение за разработване на проекти по програма за развитие на селските райони. Изпълнителен директор е на Сдружение с нестопанска цел „Местна инициативна група Чирпан“.

Единадесети е 24-годишният Спас Пеев, общински съветник в община Братя Даскалови.  Завършил е  специалност „Растителна защита“ в „Аграрен университет“ -  Пловдив. Преминал е Международен магистърски курс "Plant medicine".

Дванадесетото място е за Пламен Русев, магистър по „Изчислителна техника“ от Техническия университет в София и „Счетоводство и контрол” от УНСС. Доктор на науките от Югозападния университет „Неофит Рилски” – Благоевград. Русев е общински съветник от ПП ГЕРБ и член на общинското ръководство на партията. Бил е народен представител в 41-то Народно събрание. Управлява група компании, работещи в областта на туризма, строителството и химическата промишленост.

Нели Калнева – Митева е номер тринадесет. Тя е строителен инженер по промишлено и гражданско строителство. Народен представител от ПП ГЕРБ в 41-то Народно събрание. Заместник-директор по административно-стопанската дейност в Търговска Гимназия „Княз Симеон Търновски” в Стара Загора.

24-годишната Бояна Танева е на четиринадесето място. Бакалавър е по „Европейско право“ от университета Абъристуйт, Англия и магистър по „Европейско и международно бизнес право“ от Виенски университет, Австрия. Мениджър е в търговска фирма.

Организационният секретар на областта на МГЕРБ Катерина Иванова е на петнадесета позиция. Завършила е „Прогнозиране и планиране“ в Стопанска академия „Д. А. Ценов“ в Свищов, предстои й да завърши магистратура „Управление на туризма“ в Нов български университет. Работила е като счетоводител, а към момента е началник отдел „Наеми и рекламна дейност“ в Община Стара Загора.

Адвокат Димо Димитров е под номер 16 в листата на ГЕРБ. Той е на 41 години, роден е в Чирпан. Общински съветник в Стара Загора, член на ПК по законност и обществен ред и на ПК по териториално и селищно развитие и транспорт. Президент на Лайънс клуб „Стара Загора – Тракия“.

Общинският съветник Мирослав Чобанов е на 17-та позиция. Бакалавър по „Зооинженерство“ от Тракийския университет. Работил е в сферата на спедицията и логистиката, а в момента е инспектор в Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури (ИАРА).

18-тото място заема Петър Манов. Той е на 28 години. Юрист, завършил право във ВТУ “Св. Св. Кирил и Методий”. Регионален парламентарен представител на евродепутатa Ева Майдел (Паунова).

Петя Чакърова е на 19-та позиция. Тя е директор на Дирекция „Социално подпомагане“ в Стара Загора. Магистър е по „Социална работа и медиация“ и по „Растителна защита“.

20-тото място заема 39-годишният икономист Иван Монев. Завършил е „Стокознание“ в Икономическия университет във Варна.  

На 21-та позиция е общинският съветник  Анелия Асенова. Тя е завършила специалност „Мениджмънт“ в Икономическия университет във Варна. Инструктор в спортен клуб. 25-годишният икономист Милен Димитров е на 22-то място. Той е член на Младежи ГЕРБ в Стара Загора. Завършил е „Финансов мениджмънт“ в Стопанска академия „Д.А. Ценов“, Свищов.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама