Трима от БСП в Стара Загора се отказаха от депутатство

19:00, 20 фев 17 / Политика 25 700 Шрифт:
Автор:

Трима членове на БСП са се отказали от участие в кандидат-депутатската листа на Коалиция „БСП за България” в Стара Загора, заради несъгласие с подредбата на листата от Областния съвет на БСП, съобщиха източници от партията.

От надпреварата за влизане в новия Парламент са отпаднали Мариана  Тотева от Раднево, Атанас Пъдев от Павел баня и Николай Терзиев от Казанлък.

Мариана  Тотева и Атанас Пъдев бяха депутати в 42-то Народно събрание от листата на „Коалиция за България”. Николай Терзиев пък е председател на Общинската организация на БСП в Казанлък и бе номиниран оттам за депутат.

Според старозагорски социалисти причина за отказа им е това, че не са били сложени на избираеми места в листата на „Коалиция БСП за България”.

„Така съм преценил. Мотивите си съм изложил пред Националния съвет на БСП, защото смятам, че това е мястото, където трябва да ги споделя”, коментира Атанас Пъдев.

Преди дни пък Николай Терзиев разпространи писмо, в което се казва, че Казанлъшката партийна организация категорично не приема предложената листа за народни представители на 27-ми  многомандатен избирателен район (МИР) Стара Загора, приета на Областния съвет на БСП Стара Загора.

 Тримата са недоволни от решението на Областния съвет на пратията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама