Цистерна с пропан-бутан се обърна на автомагистрала „Тракия” ( обновена )

09:05, 21 фев 17 25 563 Шрифт:
Автор:

Катастрофирала цистерна с пропан-бутан ограничи движението по автомагистрала "Тракия" при км 218 между Стара и Нова Загора в двете посоки, информираха от ОДМВР Стара Загора.

Около 4.30 часа днес цистерна с пропан-бутан пътуваща в посока София се е обърнала на пътното платно. Шофьорът разказва, че час преди инцидента, установил технически проблем в скоростния лост. Проблемът се задълбочил и се наложило да отбие в аварийната лента на магистралата, в района между Стара и Нова Загора. ТИР минал много близо до цистерната, затова шофьорът преценил да мине още малко  вдясно. Почвата обаче потънала под тежестта на 40-тонната машина и цистерната се преобърнала. В нея има 19 тона газ, няма течове.

На място се чака специализирана фирма, която ще източи част горивото и след това ще изтегли цистерната, уточниха от Пожарната. Затова са затворени и двете платна на аутобана.

При инцидента няма жертви и пострадали. Прави се оглед, за да се установят причините довели до инцидента.

От пътна полиция призовават шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост по обходен маршрут:  пътен възел "Стара Загора" - път II-66 Подслон - Нова Загора - АМ "Тракия" и обратно.

Предполага се, че до обяд магистралата ще бъде отворена.

Напишете коментар
Коментари: 1
1 RichardHes 13:59, 12 авг 22

Журнал хочет показать все достоинтва и недостатки выбора компании для уничтожения клопов, выведения тараканов в Москве. Уничтожение клопов, как оказалось не такое простое занятие. Но, обратившись в санэпидемстанцию можно с первого раза получить результат. Кроме того, службы дают гарантию на работы, акции, заключают договор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама