Отварят ремонтираната баня до Овощник

11:35, 21 фев 17 25 3233 Шрифт:
Автор:

В петък официално ще заработи изцяло обновената баня до казанлъшкото село Овощник, съобщиха от Общината.

За удобство на клиентите са изградени четири семейни кабини, джакузи за двама и инфрачервена сауна за двама.

Всеки ден от 09.00 до 18.00 часа новите съоръжения ще могат да се ползуват срещу заплащане на час. Входното билетче за банята е с цена от 3 лв.

Желаещите да ползуват семейна кабина с вана и душ ще заплащат по 12 лв. Глезотията джакузи за двама струва 20 лева, а час в новата сауна ще коства 10 лева.

Входът за банята остава разделен на мъжки и женски помещения, с монтирани по 12 душа, а допълнителните услуги са обособени в отделно крило.

Снимка: Община Казанлък

Наемателят на обекта „Вени – М“ е вложил в обновителните дейности повече от 120 000 лв. Той беше избран след спечелен конкурс за отдаване под наем на банята за 10 години, съгласно решение на общинския съвет на Казанлък.

Това стана възможно след изваждане на Минералната баня от активите на общинско дружество „Хигиенни и битови услуги“ и предаването й за стопанисване от Общината. Решението беше гласувано от общинските съветници през юни миналата година.

Изградени през 30-те години на миналия век, помещенията не се стопанисваха дълго време. Това превърна материалната база в едно непривлекателно място.

Сега, въпреки, че остават довършителни работи по фасадата на сградата, наемателите на ремонтираната баня, са готови да посрещнат първите посетители този петък.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама