Въвеждат драконовски мерки за тържествата на Шипка

15:42, 21 фев 17 25 528 Шрифт:
Автор:

Създадена е специална организация за придвижване на хората и провеждане на тържествата на 3-ти март на връх Шипка, съобщиха от община Казанлък.

Заради провеждането на честванията, посветени на 139 години от Освобождението на  България, всички граждани, които искат да посетят връх Шипка, ще трябва да се съобразят с наложени органичения и организация на движение.

Пътят Габрово – връх Шипка ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства от 22.00 часа на 2-ри март до 17.00 часа на 3-ти март 2017 г.

Автомобилите ще се движат еднопосочно от град Габрово – град Казанлък за връх Шипка на 3 март от 05.00 до 14.00 часа

Паркирането в района на върха на автомобили ще става по посока на движението по указания на „Пътна полиция”.

Автомобилите ще се движат обратно, в посока връх Шипка – град Казанлък след 14,00 часа на 3-ти март.

От Казанлък за връх Шипка автобусите ще тръгват в 08,00 часа пред хотел „Казанлък“. Еднопосочните билети ще струват 3 лв., а двупосочните – 4 лв.

Тази година организацията ще бъде безкомпромисна за спазването на реда, заями кметът Галина Стоянова. Тя и представители на ОДМВР Стара Загора са участвали в среща с общинското ръководство на Габрово по повод организацията на тазгодишните тържества. Уточнени са били правоохранителните мерки, за не се допускат инциденти. Миналата година голяма част от хората дори не успяха да стигнат до върха, заради задръствания, имаше и инцидент с пешеходец.

За да не се затруднява допълнително движението няма да има преференциални пропуски нито за институции, нито за граждани. Тържествата в градовете Габрово и Казанлък ще бъдат изместени по-рано, за да може официалните лица да стигнат навреме за честванията на върха и да не затрудняват допълнително движението.

Програмата на територията на община Казанлък на 3-ти март включва:

8.30 часа  Панихида в памет на загиналите за Освобождението - Манастир „Рождество Христово”, град Шипка;

11.30 часа Тържествено отбелязване на Националния празник на Република България- площада под връх Шипка;

13.00 часа Поклонение и поднасяне на венци и цветя - Паметник на Свободата на връх Шипка.

От днес пък общински служители започнаха да разчистват от снега  стъпалата към паметника на Свободата на връх Шипка. На места стълбите са затрупани с близо метър сняг, който трябва да се разбива с кирки, за да бъде премахнат. След отваряне на пътека към върха, ще започне и нейното разширяване. Предвижда се до 3-ти март да бъдат изчистени всичките 894 стъпала в цялата им широчина.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама