Общо 188 са кандидатите за депутати от Стара Загора

09:06, 22 фев 17 / Политика 25 649 Шрифт:
Автор:

За участие в предсрочните парламентарни избори на 26 март т. г. в Районната избирателна комисия (РИК) в Стара Загора са регистрирани 20 партии и коалиции и един независим кандидат за депутат,  информира Теодора Крумова, председател на РИК.

За гласа на избирателите от 27-ми многомандатен избирателен район (МИР) ще се борят общо 188 кандидати за народни представители. От тях ще бъдат избрани  11 депутати.

С пълни листи от по 22-ма кандидати са: ПП ГЕРБ, „Коалиция за България” и представителите на Реформаторския блок. Само с по един представител са:  „Български демократичен център- БДЦ” и  Движение за радикална промяна "Българската пролет". В надпреварата влиза и независимият Иван Матев.

„Ще участват всички политически сили, които и досега са се явявали на избори, без партията на Бареков,”, уточни Тедора Крумова.

Вече е подадена и една жалба за нарушение от „Партия на Зелените” за дискриминация в анкета на местна медия. Жалабата е отхвърлена като неоснователна.

Днес ще бъдат изтеглени номерата, с които партиите ще участват в предсрочните избори за Народно събрание на 26-ти март тази година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама