Искат осигурен достъп до водомерите в Стара Загора

15:50, 22 фев 17 25 556 Шрифт:
Автор:

Потребителите са длъжни да осигурят свободен и безопасен достъп на длъжностните лица за извършване на проверка и отчет на водомерите на сградното водопроводно отклонение (общ) и индивидуалните водомери, съобщават от "Водоснабдяване и канализация"(ВиК)  Стара Загора.

Оттам уточняват, че това са изискванията на  чл.24, ал.1 от Общите условия за предоставяне на ВиК услуги на дружеството.

Ако потребителят откаже за осигури  достъп на инкасатора до водомера, разходът на вода се изчислява служебно. Това става по пропускателната способност на водопроводната инсталация непосредствено преди водомера при 6 часа потребление в денонощието и изтичане на водата със скорост 1 m/s, за периода до предишен реален отчет.

Същото важи и за потребители не осигурили достъп до водомерите си повече от една година.

Заради зачестили подобни случаи,  от ВиК молят всички потребители, собственици на необитаеми имоти, или на имоти, чийто водомери не са отчитани повече от една година, да се свържат с инкасатора за проверка и отчет.

Собствениците на имоти, които не ги използват, трябва да подадат заявление за необитаемост в Центровете за работа с клиенти или управленията по райони, уточняват от водното дружество.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама