От EVN пускат безплатна проверка на ползваната електроенергия

14:17, 23 фев 17 25 715 Шрифт:
Автор:

Всеки клиент може лесно да проследи на страницата на EVN своето потребление и фактури в цветни графики за 13 месеца назад, съобщиха от електроразпределителното дружество.

Безплатната услуга е достъпна чрез платформата „EVN Онлайн плюс“. Периодът от 13 месеца е избран, за да включва и зимните месеци, когато потреблението традиционно е най-голямо.

Под формата на цветни графики в меню „История на фактури“ на клиента се предоставя информация за количеството потребена електроенергия (в киловатчасa) за 13 месеца назад за съответната ИТН (измервателна точка номер). Графиката дава информация за потреблението за отделните месеци по тарифи – дневна и нощна. Освен това има и информация за стойността на фактурата за консумирана електроенергия за същия срок. 

Целта е клиентите да са максимално информирани за интензивността на тяхното потребление за всеки един от последните 13 месеца, което е предпоставка за по-добра информираност и енергийна ефективност. Периодът от 13 месеца е избран, за да включва и зимните месеци, когато потреблението традиционно е най-голямо. За да се възползват от предимствата на “ЕVN Онлайн плюс”, потребителите трябва да се регистрират, за което са необходими клиентски номер, номер на фактура и имейл адрес, обясниха от дружеството.

Към края на 2016 г. в „EVN Онлайн плюс“ са регистрирани общо 325 000 клиентски номера. Там всеки клиент може да види отчетените показания на електромера си по тарифи, консумираните киловатчаса, периодът на отчитане, стойност на фактура, крайна дата на плащане, номер на фактура, номер на електромер и др. Допълнително в меню „История на плащанията“ е налична информация и за плащанията за потребена енергия, извършени през системата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама