Глобиха старозагорец, дупчил гуми на полицейски коли

17:12, 23 фев 17 25 568 Шрифт:
Автор:

Глоба от 1000 лв. ще плати старозагорец надупчил гуми на две полицейски коли. Наказанието е наложено от Районен съд Стара Загора. И.М. е признат за виновен в това, че на 10.02.2016 г. в Стара Загора, повредил противозаконно чужди  движими вещи –предна дясна гума на патрулен лек автомобил марка „Опел Астра“ и предна дясна гума на лек автомобил ВАЗ, модел „Нива“, собственост на Областна дирекция на МВР Стара Загора.

На 10.02.2016 г., около 15 часа, И.М. отишъл на гости у свой бивш колега в кв. “Железник“ . Двамата започнали да се черпят с ракия. Около 18 часа се обадил друг техен приятел, събрали се и тръгнали да се разхождат и да изпратят И.М. до “Малкия Железник“. Докато се разхождали, единият от мъжете извадил от джоба си малка ножица, която му останала от бившата му работа. Обвиняемият поискал да я разгледа. Тримата вървели по северния тротоар на ул. „ Арх. Христо Димов“ и стигнали до сградата на Второ районно полицейско управление, пред която имало паркирани служебни автомобили.  И.М. изостанал и с ножицата пробол предната дясна гума на „Опел Астра“  и предната дясна гума на ВАЗ-а. В резултат на действията му налягането в гумите паднало до ниво нула. После обвиняемият настигнал приятелите си, върнал ножицата и им разказал, че е надупчил гумите на два полицейски автомобила.

И.М. се е признал за виновен.Според съдиите, възстановените щети и чистото му съдебно минало са приети като смекчаващи вината обстоятелства и затова му е наложена само глоба. Решението може да се обжалва пред Окръжен съд Стара Загора.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама