Младежка инициатива стартира в Стара Загора

09:00, 24 фев 17 25 402 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Вторият етап на кампанията „Научи ме да умея” ще се проведе днес в Стара Загора. От 15.00 часа в Международен младежки център съберат младежите, участници в инициативата. Тя е организирана от евродепутата Ева Майдел и сдружение „Образование България 2030“.

Инициативата стартира на 24 юни, миналата година, с дискусия за възможностите за приобщаването на младите хора към потребностите на работодателите, прилагането на дуалната образователна система в нашия град и други теми.

 Кампанията "Научи ме да умея" е посветена на взаимодействието между бизнеса, училищата и местната власт и цели младите хора в България да добият необходимите умения за успешна професионална реализация чрез обучителни стажове в местни компании. 

До момента близо 50 ученици от областта са преминали през инициативи, упражняващи различните умения на 21-ви век. Те са се учили на работа в екип, критично мислене, креативност и т.н.

Всеки от семинарите е организиран със съдействието на Международния младежки център и млади специалисти от фондация „Заедно в час“.

Днес младежите ще имат възможността да развият своите комуникативни умения чрез неформални образователни подходи. Ще бъде демонстриран прийома „Бързи срещи“, участниците ще се включат и в нови игрови модели.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама